Verhoilu

Verhoilen niin kodin kuin julkistenkin tilojen kalusteet sekä veneiden ja asuntovaunujen istuinpatjat. Ompelen myös huonekaluille istuvat irtopäälliset. Myyn myös verhoiluun tarkoitettuja työkaluja ja tarvikkeita sekä verhoilukankaita. Tiedustelut ja tilaukset sähköpostitse.

Verhoilu tehdään aina huonekalun tyyliä ja aikakautta kunnioittaen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Perinteisessä joustinverhoilussa käytetään perinteisiä materiaaleja ja työmenetelmiä. Usein vanha verhoilu puretaan lähes kokonaan pois, niin että jäljelle jää vain puinen runko. Runko tarvitsee yleensä hieman korjailua ja kunnostusta sekä liimaa liitoksiinsa. Kun rungosta on saatu jälleen tukeva, rakennetaan kokonaan uusi verhoilu uusine joustimineen ja täytteineen. Perustäytteenä käytetään meriheinää, välitäytteenä jouhta tai kookoskuitua ja pintaan vanua pehmeyttä antamaan. Työvaiheita on monta ja ne tehdään kaikki käsityönä. Uudistettu tuoli kestää istumista taas vuosikymmeniä.

Nykyhuonekaluja verhoiltaessa voidaan kuluneet vaahtomuovit vaihtaa tarvittaessa kokonaan uusiin tai lisätä vanua vaahtomuovin ja kankaan väliin.

Verhoilun yhteydessä puhdistan aina myös tuolin jalat ja käsinojat pölystä ja liasta. Tarvittaessa uudistan myös puuosien pintakäsittelyn.

Alla olevasta kuvasarjasta voit seurata perinteisen verhoilun työvaiheita pääpiirteittäin. Voit klikata kuvaa suuremmaksi.